Vijf medewerkers HTC opgepakt wegens fraude

HTC heeft vijf van zijn medewerkers, waaronder drie topmanagers, laten oppakken wegens diefstal van bedrijfsgeheimen. De betrokken personen zouden onder meer informatie over de aanstaande Sense 6.0-interface hebben doorgespeeld naar andere partijen.

Onder de opgepakte medewerkers bevinden zich vice-president productontwerp Thomas Chien, hoofd design Justin Hsuang en hoofd r&d Wu Chien Hung, allen werkzaam bij HTC Taiwan. Naast het doorspelen van de Sense 6.0-interface is er ook geknoeid met facturen. Zo zouden de drie topmanagers namens een extern bedrijf een rekening voor 1 miljoen dollar gestuurd hebben voor het design van de HTC One, terwijl dit toestel gewoon in-house is ontworpen en ontwikkeld. De managers hadden plannen om een eigen designbureau op te zetten met geld uit de fraude en hun halfjaarlijkse bonus. Hoe de fraude werd ontdekt is niet duidelijk, maar de aanklacht is ingediend door HTC-voorzitter Cher Wang. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000