Videobellen via WhatsApp voor iedereen beschikbaar

De mogelijkheid om te videobellen via WhatsApp wordt deze week uitgerold naar alle gebruikers. Bij sommige gebruikers was het al mogelijk om deze functionaliteit te gebruiken.

Bij chatberichten verschijnt straks onderin een nieuwe knop, waarmee je direct een videogesprek kunt starten met een chatpartner, precies op de plek waar voorheen de audio-opnameknop was geplaatst.

De videochatfunctie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zowel de voor- als achtercamera te gebruiken, zodat je ook de omgeving kunt laten zien aan je chatpartner.

Volgens WhatsApp is de nieuwe videochatfunctie beschikbaar op smartphones en tablets, en verbruikt het niet veel data. Of dat daadwerkelijk zo is, valt nog te bezien. Ons zusterblad Computer Idee heeft enige tijd geleden onderzocht dat bellen via de videofunctie toch zo'n 20 MB per minuut aan data verbruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000