Versleutelde chat-app Signal nu als desktop-app te gebruiken

De versleutelde chat-app Signal komt ook als plugin voor Chrome beschikbaar. Daardoor is het programma ook via de desktop gebruiken - al moet je daarvoor wel je emailadres afstaan aan de makers.

Signal is een chat-applicatie waarbij alle communicatie eind-tot-eind-encryptie heeft. De app komt van het bedrijf Open Whisper Systems, en werd vooral bekend omdat Edward Snowden het gebruikte.

I use Signal every day.

-

Koppeling met telefoon

De applicatie die nu beschikbaar is, is een app voor Chrome. Die werkt op dezelfde manier als WhatsApp voor de pc, waarbij je een actieve verbinding moet hebben met je telefoon om berichten te synchroniseren. Omdat de berichten niet op een server worden opgeslagen, moet die verbinding in stand blijven.

Bèta

Voorlopig gaat het nog om een bèta-versie, die bovendien alleen nog met Android werkt. Wie Signal wil testen, moet zich eerst aanmelden met een mailadres. Je kunt je hier aanmelden voor de bèta. De source code van Signal staat bovendien op GitHub.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000