Uber geeft steden verkeersinformatie

© PXimport

Uber geeft steden verkeersinformatie

Software

Geplaatst: 10 januari 2017 - 12:09

Aangepast: 24 november 2022 - 12:20

Lub Snoek

Uber gaat de data van zijn taxiritten gebruiken om steden meer inzicht te geven in drukke tijdstippen en knelpunten. Zo krijgen steden inzicht in de verkeersstroom van hun wegen.

Uber kondigde dit aan in een blog. Het project heet Uber Movement en combineert de data van honderdduizenden anonieme taxiritten om in kaart te brengen hoe het verkeer zich door een stad begeeft. Het resultaat is een interactieve kaart, waar gebruikers kunnen zien hoe druk het is op bepaalde plekken en tijdstippen. Lees ook: Welke screenprotector moet je kopen?

Momenteel hebben alleen medewerkers van Uber in bepaalde steden toegang tot de data. In de toekomst zal de data van de Movement-website openbaar zijn voor iedereen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000