Een goed en gratis programma waarmee u gescande documenten om kunt zetten in te bewerken en doorzoekbaar teksten, is Top OCR. Na installatie van het programma krijgt u twee vensters te zien: een Image Window en een Text Window. Als u werkt met Nederlandse documenten, is het belangrijk om eerst de taal goed in te stellen. Dat doet u via het menu Settings, Language, Dutch.

In het programma kunt u scans gemaakt in jpeg en tif-formaat inlezen. Dit document ziet u in het Image Window. Druk op de knop OCR in het werkvenster. De scan wordt geanalyseerd op aanwezige tekst. In het venster Text Window ziet u de tekst verschijnen. Natuurlijk werkt het programma niet altijd foutloos. Gelukkig kunt u fouten handmatig corrigeren. Als de tekst akkoord is, slaat u het op. Dat kan bijvoorbeeld in de formaten pdf, txt en rtf.

www.topocr.com

Taal: Engels; Freeware; 8 MB
Windows vanaf 98

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000