Testversie Skype Translator gelanceerd

Microsoft laat geïnteresseerden aan de slag gaan met een testversie van Skype Translator. Het gaat vooralsnog om een standalone app. De vertaalfunctie moet uiteindelijk in Skype zelf gebouwd worden.

Om een uitnodiging voor het previewprogramma te ontvangen, moet je jezelf inschrijven. Je kan daarbij aangeven in welke talen je geïnteresseerd bent, zoals Engels, Duits of Japans.

Nederlands

Nederlands staat er nog niet bij, want Translator ondersteunt nog maar 'een paar' talen. Wel kun je zelf een taal opgeven, wat mogelijk bijdraagt aan de voorrang die Microsoft aan ondersteuning van bepaalde talen geeft.

Tevens werkt het programma vooralsnog alleen op computers en tablets die draaien op Windows 8.1.

Vertalen

Skype Translator vertaalt live telefoongesprekken. Spreekt iemand in het Duits tegen een Engelsman, dan krijgt diegene de Duitse boodschap zowel in het Engels voorgelezen als in Engelse tekst aangeboden. Hoe dat er uit ziet, toonde Microsoft al eerder dit jaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000