Scheiding Sony en Ericsson is een feit

De uitkoop van Ericsson uit de joint venture Sony Ericsson is nu definitief. Sony noemt het nieuwe bedrijf Sony Mobile Communications.

Het laatste obstakel, toestemming van de mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie, is vorige week overwonnen. De Europese Commissie gaf toestemming voor de overname van 1,5 miljard dollar. Niets stond Sony nu nog in de weg om de overname definitief te maken. Dit is nu per 16 februari 2012 het geval.

Sony wil met de overname van mobiele telefoon-tak als vitaal onderdeel integreren met de overige consumentenelektronicaproducten van Sony. Hieronder vallen dan smartphones, tablets, televisies en pc’s. De overname omvat ook relevante patenten voor draadloze technologie.

De samenwerking met Ericsson die 10 jaar heeft geduurd, verbond de ervaring van Sony met elektronica met de kennis van Ericsson van telecommunicatietechnologie.

Met ingang van het Mobile World Congress zal Sony de naam Ericsson geleidelijk uit de naam van de producten halen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000