RansomFree is gratis tool die beschermt tegen ransomware

Ransomware staat momenteel volop in de belangstelling en er verschijnen constant nieuwe varianten. Beveiligingsbedrijf Cybereason claimt dat het gratis RansomFree ransomware detecteert wanneer de besmetting begint. Zo wordt encryptie van bestanden voorkomen.

Het programma RansomFree is gratis te downloaden en beschermt vervolgens je computer en gedeelde netwerkbronnen tegen ransomware. Volgens Cybereason kan het programma 99 procent van de ransomware detecteren en stopppen voordat er schade wordt aangericht. Hiervoor wordt gedragsanalyse gebruikt die detecteert of er typische ransomwareactiviteit plaatsvindt. Wordt er een ransomwareproces gedetecteerd, dan wordt dit proces onmiddellijk gestopt.

RansomFree is beschikbaar voor Windows 7, 8, 10, 2010 R2 en 2008 R2. Volgens Cybereason is de impact op de prestaties van de computer gering. Het programma is bedoeld voor preventie, ben je al besmet met ransomware dan kun je terecht bij de anti-ransomwaresite No More Ransom.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000