Nokia heeft een nieuwe zware sanering aangekondigd waarbij nog eens tienduizend banen worden schrapt. Nokia sluit fabrieken in Finland, Canada en Duitsland. Ook verkoopt het zijn onderdeel Vertu, producent van luxe mobiele telefoons, aan investeringsmaatschappij EQT VI.

Nokia liet ook een winstwaarschuwing uitgaan en verwacht dat het verlies in het tweede kwartaal hoger uitvalt dan begroot. Door deze reorganisatie zal Nokia tot het einde van 2013 een miljard euro extra aan bijzondere lasten moeten afboeken.

De nieuwe ontslagen komen bovenop de ruim 30.000 banen die Nokia al in de afgelopen 2 jaar heeft geschrapt. De problemen waar Nokia in zit, heeft volgens velen te maken met het feit dat Nokia te laat reageerde op de smartphone-ontwikkelingen waardoor concurrenten als HTC, Samsung en Apple het voortouw namen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000