Mozilla opent eigen HTML5 app store

Mozilla zal op de Mobile World Congress de Mozilla Markeplace ten doop houden. Het wordt een web app store die moet concurreren met de Google Chrome Web Store.

Na de opening begint Mozilla met de acceptatie van apps van ontwikkelaars. De apps worden geacht gebruik te maken van een combinatie van HTML5 en door Mozilla voorgestelde API’s. De zo gemaakte apps hoef je als gebruiker maar één keer te kopen en zijn dan bruikbaar op ieder HTML5-compatibele platform. Hieronder vallen alle HTML5-browsers, dus niet alleen Firefox. Zelfs als de Google Chrome browser zijn voorsprong op Firefox houdt, is er voor de Mozilla Marketplace toch een groter publiek dan alleen de Firefox-gebruikers.
De app-winkel zal pas later dit jaar voor het publiek open gaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000