Microsoft en Facebook ronden project transatlantische internetkabel af

© CIDimport

Microsoft en Facebook ronden project transatlantische internetkabel af

Software

Geplaatst: 25 september 2017 - 04:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:49

Redactie

De breedbandverbinding tussen de Amerikaanse staat Virginia en Bilbao in Spanje die door Microsoft en Facebook is gefinancierd, is klaar. Dat maakte beiden techbedrijven dit weekend bekend.

De nieuwe onderzeese verbinding - genaamd Merea - is geschikt voor datasnelheden van 160 terabit per seconde. Dat is de hoogste capaciteit tot nu toe die voor een transatlantische dataverbinding is toegepast. Vanauit Bilboa wordt de kabel aangesloten op de internet-netwerken van Afrika, het Midden-Oosten en Azië, zodat voor deze landen ook een snellere verbinding ontstaat met de Verenidge Staten.

Capaciteit

De snelle internetkabel is met zijn 160 terabit per seconde 16 miljoen keer sneller dan de gemiddelde thuisinternet-verbinding. In theorie kunnen er over deze lijn 71 miljoen hoge-definitie-video's simultaan worden afgespeeld. De aanleg van de Merea-kabel heeft twee jaar geduurd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000