Microsoft adverteert weer met pop-up in taakbalk

Windows 10 toont bij verscheidene Chrome-gebruikers ineens een pop-up in de taakbalk, die de Personal Shopping Assistent-extensie van het bedrijf voor Google's browser adverteert.

Dat is naar buiten gekomen via Myce.com. De melding komt naar voren zodra Chrome vastgemaakt is aan de taakbalk van Windows 10 - overigens niet voor iedereen. "Vergelijk prijzen online, download Microsoft's Personal Shopping Assistant voor Chrome", zo luidt de boodschap.

Uitschakelen

Eerder wees Microsoft gebruikers van Chrome en Firefox op soortgelijke wijze op de voordelen van de Edge-browser. Die zou zuiniger zijn in gebruik (wat betwist werd), en ook beter beveiligen tegen malware. Onder Instellingen > Systeem > Meldingen > Tips en suggesties over Windows weergeven zijn dit soort 'adviezen' van Microsoft uit te schakelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000