LinkedIn komt met banenzoeker-app 'Students'

LinkedIn wil studenten sneller aan een baan helpen en lanceert daarom een nieuwe app, LinkedIn Students. Op een Tinder-achtige manier kunnen ze door verschillende beroepen heen-swipen.

Beroepen worden aangeboden op basis van de opleiding die gevolgd wordt, wat aangegeven kan worden op het gekoppelde LinkedIn-profiel. Vervolgens kunnen vacatures worden weergegeven die daarbij passen.

De app toont ook direct wat het gemiddelde inkomen is van bepaalde banen, en hoeveel LinkedIn-leden dat specifieke beroep beoefenen. Interessante vactures kunnen tevens opgeslagen worden in een favorietenlijst.

Android en iOS

LinkedIn Students is te downloaden voor Android en iOS, maar is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. In de komende maanden wordt de app wereldwijd gelanceerd.

Hoewel de applicatie gericht is op jongeren, kunnen we ons voorstellen dat iedere werkzoeker hier wel iets aan kan hebben.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000