Invoegtoepassingen saneren van uw browser

Overbodige invoegtoepassingen van Internet Explorer en te veel ‘handige extra’s’ voor Firefox, doen soms meer kwaad dan goed. Te veel werkbalken maken het browserscherm klein en add-ons voor Firefox kunnen het surfgedrag vertragen.

Loop de invoegtoepassingen van uw browser kritisch na en schakel uit wat u niet gebruikt. Verwijderen is niet per se nodig. Als u Internet Explorer gebruikt is het goed om de laatste versie te installeren. Hierbij hebt u meer controle over uw webbrowser en programma’s van derden (invoegtoepassingen).

De uitbreidingen voor Firefox heten ‘Add-ons’ en vindt u in het menu Extra. Controleer hier de tabbladen Extensies en Plugins. Schakel alle uitbreidingen die u niet gebruikt uit voor een snellere webbrowser.

Internet Explorer-gebruikers openen het menu Extra / Invoegtoepassingen beheren. Hier kunt u de uitbreidingen bekijken (onder Werkbalken en extensies) en uitschakelen.

© PXimport

Te veel add-ons kunnen het starten van Firefox en surfen op internet vertragen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000