Intel bouwt processoren die je stem herkennen

Intel werkt aan Skylake-processoren die je stem herkennen door middel van een chip die altijd luistert. Met een spraakcommando is je pc of laptop dan uit de standby-stand te halen.

Dat werkt alleen met computers die Windows 10 draaien, zo maakt Intel bekend op de Intel Developer Forum te San Francisco. Je computer wordt wakker met de woorden 'Hey Cortana', of 'Cortana, wake up'.

In de praktijk is het straks de bedoeling dat je de hele computer niet meer hoeft aan te raken, om deze te starten. Maak 'm wakker met je stem en gebruik Windows Hello om via gezichtsherkenning in te loggen op je account.

Alleen lokaal

De stemherkenning in de chip van Intel maakt geen verbinding met internet, data wordt lokaal opgeslagen. Het bedrijf noemt het foefje zelf 'Wake-On-Voice technology'.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000