HP koopt nog een besturingssysteem

Kort na de aankoop van Palm door HP, waarbij het WebOS besturingssysteem werd buitgemaakt, koopt HP een ander bedrijfsonderdeel dat besturingssystemen maakt. HP koopt de Hyperspace technologie van Phoenix Technologies.HP koopt alles wat met het Hyperspace besturingsysteem te maken heeft van Phoenix voor 12 miljoen dollar. Hyperspace is een mini bestuuringsysteem dat "instant-on" is.

Hyperspace wordt gebruikt op pc's en notebooks. Er kunnen eenvoudige taken mee worden uitgevoerd zonder dat Windows hoeft te worden opgestart. Denk daarbij aan e-mailen, audio/video-afspelen of webbrowsen. WebOS van Palm is ook een instant on omgeving, in een zeker opzicht kunnen beide producten met elkaar concurreren. HP heeft al eerder aangegeven WebOS ook voor andere doelen dan smartphones te willen gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een printer.

Phoenix, kennen we vooral van de bios-software, gaat zich concentreren op deze core business de Core Systems Software (CSS). Op dit gebied is Phoenix marktleider.

Via: Xbitlabs

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000