Google's zoekmachine-algoritme verwijdert Holocaust-resultaten

Google heeft controversiële zoekresultaten verwijderd uit de zoekmachine. Bij het zoeken naar de jodengenocide kwamen onder meer zoekresultaten naar boven waarin de Holocaust werd ontkend.

Google gaat het algoritme waarmee zoekresultaten worden getoond weer aanpassen. Het bedrijf doet dat nadat bleek dat bij een zoekopdracht in de zoekmachine sites waar de Holocaust wordt ontkend, als eerste resultaten in het overzicht werden weergegeven. Google past wel vaker het algoritme aan, waardoor veelbezochte en populaire sites vaker bovenaan de resultaten komen te staan.

Hoe het algoritme precies werkt, wil Google niet prijsgeven om fraude te voorkomen, maar het is wel algemeen bekend dat wanneer een site direct vanuit de zoekmachine veel wordt bezocht, de resultaten een hogere plaats op de homepage krijgen.

Nepnieuws

Eerder was ook al ophef ontstaan over nepnieuws dat via verschillende sociale media-kanalen werd verpsreid in aanloop en tijdens de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Toen werden diverse valse berichten over Clinton en Trump verspreid via onder meer Facebook.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000