Google Analytics: Traceer browsergebruik

Net als dat je kunt nagaan hoeveel bezoekers een mobiel besturingssyteem gebruiken, kun je nagaan welke percentages er bij de verschillende browsers horen. Als je weet dat een site vaak met bijvoorbeeld Firefox wordt bekeken, is het belangrijk om extra goed te letten op de weergave in deze browser.

Ook komt het voor dat het bouncepercentage hoger is in een bepaalde browser. Als dat zo is, noopt dat tot actie. Ook hier werk je weer met Nieuw aangepast segment. Geef een naam (bijvoorbeeld Firefox) en kies bij de groene uitklapknop voor Browser. In het veld na Met, tik je Firefox. Doe hetzelfde voor Chrome, Internet Explorer en Safari. Voortaan vind je de percentages voor deze browsers door de betreffende segmenten aan te vinken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000