Gesprekken in Hangouts voortaan via peer-to-peer

Audio- en videogesprekken via Hangouts kunnen voortaan via peer-to-peer-technologie verlopen, zo maakt Google bekend. Data hoeft niet meer via de servers van Google te reizen. De verbinding vindt direct plaats tussen beide computers.

De kwaliteit van de gesprekken zou daardoor verbeteren. Audio kan beter verstaanbaar zijn, terwijl er ook minder vertraging in het beeld kan zitten. Skype werkte ook jarenlang via p2p, maar Microsoft is daar sinds de overname van aan het afstappen. 

Kan een p2p-connectie om wat voor reden dan ook niet tot stand worden gebracht, dan wordt er automatisch teruggeschakeld naar de oude manier van data-overdracht. Je hoeft er zelf niets voor te doen.

Desktop en app

De nieuwe functionaliteit wordt de komende tijd uitgerold. Zodra je aan de beurt bent geweest, krijg je daar een boodschap van. Dat geldt zowel voor de desktopversie van Hangouts, als voor de app-varianten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000