Encryptie steeds vaker toegepast in e-mail

Providers gaan e-mailberichten van klanten vaker versleutelen. Het TLS-protocol wordt hiervoor steeds vaker ingezet.

Google publiceerde vandaag cijfers waaruit blijkt dat steeds meer e-mailproviders gebruik maken van verstuurde e-mailberichten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het Transport Layer Protocol. Hiermee wordt het lastiger gemaakt om verstuurde en ontvangen berichten af te tappen. Ook is het minder makkelijk om nep-adressen te gebruiken.

Google zelf neemt het voortouw in het versturen van versleutelde e-mailberichten. Volgens het onderzoek is 69 procent van de verstuurde berichten van Gmail, versleuteld. Bij Hotmail is dat iets meer dan 50 procent.

Encryptie
Het versleutelen van gegevens gebeurt ook bij andere webdiensten. Zo zijn bijvoorbeeld berichten van Twitter, Facebook en Yahoor vrijwel allemaal voor 100 procent versleuteld.

Lees ook:

> Google komt met PGP-plugin voor Gmail
> 4 tips om anoniem te downloaden

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000