Google heeft geheel volgens planning een nieuwe versie 7 van de Chrome-browser uitgebracht. In de nieuwe versie zijn honderden fouten gerepareerd en is de HTML5-functionaliteit verbeterd. Er is een versie van de Chrome-browser voor de Mac, Windows en Linux. Huidige gebruikers krijgen de update automatisch.

Zelf downloaden kan hier.

Naast de genoemde verbeteringen is er weinig nieuwe functionaliteit.  Nieuw is er een mogelijkheid om hele mappen te uploaden, bijvoorbeeld als bijlage voor een e-mail. Deze functionaliteit hangt aan HTML-formulieren, die helaas nog weinig door websites gebruikt worden. Verder is er ondersteuning toegevoegd voor AppleScript voor Mac OS X-gebruikers.

Gebruik van hardwareversnelling voor video heeft het niet gehaald. Dit is wel al aanwezig in ontwikkelversies van de browser. Deze functionaliteit is uitgesteld tot Chrome Versie 9 die ergens in december verwacht wordt.

 

 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000