Buma/Stemra vraagt nog geen geld voor embedden muziek

Buma/Stemra reageert op de berichtgeving over het betalen van licentiekosten voor embedded muziek op websites.

In 2010 zal het gebruik van muziek via embedded techniek niet in rekening worden gebracht, voor 2011 zijn nog geen afspraken gemaakt.

De Buma/Stemra stelt dat in de berichtgeving in verschillende media twee dingen door elkaar halen; het tarief voor gebruik van achtergrondmuziek op zakelijke websites (met VNO-NCW afgestemd) en zogenaamde R/TV-licenties.

Het verschil zit hem in het feit dat de achtergrondmuziek een ondersteunende functie heeft voor een website, maar dat het bij sommige portals een primaire functie heeft, waarmee deze sites een duidelijke meerwaarde creëren of er geld mee verdienen. Dergelijke portals dienen daarom R/TV-licenties af te sluiten, ook voor embedded muziek.

Buma/Stemra benadrukt dat het hier nergens gaat over het factureren van particulieren of particuliere websites. Mensen die dus muziek via een andere website op hun Hyves zetten, hebben vooralsnog niets te vrezen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000