Amerikaanse iBOOD overgenomen door Amazon

Woot, een Amerikaanse variant op het in Nederland populaire iBOOD, is overgenomen door Amazon. Wat de bedoeling van de overname precies is, is niet bekend gemaakt. Net als iBOOD zet Woot elke dag één aanbieding op de site.Het lijkt erop dat Amazon geen specifieke plannen met Woot heeft en dat Woot dus min of meer zelfstandig onder de Amazon-vlag doorgaat.

Dat is ook het geval met andere Amazon-diensten, als Zappos en Audible. De online e-tailer heeft $110 miljoen betaald voor Woot. In een e-mail aan de werknemers van Woot benadrukt Amazon-baas Rutledge dat er weinig zal veranderen.

Woot is sinds 2004 razend populair. De site hanteert hetzelfde principe als iBOOD: klokslag middernacht wordt een nieuw product tegen forse korting online gezet en aangeboden tot het product op is, of tot volgende middernacht.

Woot

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000