AMD en Nvidia lanceren videokaarten voor bitcoin-mining

Wie in een nieuwe videokaart investeert, doet dat normaal gesproken vanwege gaming-redenen. AMD en Nvidia komen nu beide met dedicated videokaarten voor bitcoin-mining.

Voor het mijnen van de cryptovaluta is krachtige hardware nodig. De videokaart speelt een grote rol, omdat die veel berekeningen tegelijkertijd kan maken. Maar computers die voor mining worden ingezet, staan voor lange periodes achter elkaar constant aan. Reguliere videokaarten zijn daarop eigenlijk niet gebouwd.

Duurzaam

De Mining P106 van Nvidia en Mining RX 470 van AMD wel. Dit zijn varianten op respectievelijk de gewone GTX 1060 en RX 470, maar dan aangepast om 24/7 te kunnen draaien. Koeling speelt daarbij een grote rol. De ventilatoren van de draaien volgens de fabrikanten soepeler, gaan langer mee en zijn daarnaast ook stofbestendig onder de IP5X-classificatie.

Wanneer de kaarten uitkomen en hoeveel ze precies gaan kosten, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000