SSD2GO PKT is 'onverwoestbare' externe SSD

Het Oostenrijkse Angelbird Technologies lanceert een externe harde schijf die (naar eigen zeggen) onverwoestbaar is. Deze zou een druk van 5 ton aan moeten kunnen.

"Je kunt er dus met een vrachtwagen overheen rijden", verklaart het bedrijf. Daarnaast kan de drive temperaturen weerstaan van -40 graden tot 85 graden celcius. De SSD2GO PKT wordt geleverd met een extra dikke usb-c-kabel, die dieper in de behuizing gedrukt moet worden dan we gewend zijn. Dit zou onder meer kabelbreuken moeten voorkomen.

Lezen en schrijven

Qua schrijf- en leessnelheid wordt respectievelijk geadverteerd met 460 en 560 MB/s. De SSD weeg 50 gram en is verkrijgbaar in varianten van 256 GB, 512 GB en 1 TB. In de doos zit ook een usb-a naar usb-c-adapter. In Nederland lijkt vooralsnog alleen de 512 GB-versie te koop, met een prijskaartje van 349 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000