Sony brengt eerste consumenten-ssd's naar Europa

Sony gaat ook in Europa ssd's verkopen. Het bedrijf heeft een aantal schijven in zijn webshop gezet, waarbij het aangeeft dat de ssd's ook buiten Japan in de verkoop gaan. Tot nu toe verkocht Sony alleen nog ssd's in zijn eigen land.

Het is nog niet bekend welke schijven het bedrijf precies gaat verkopen, al gaat het volgens de webshop om SLW-M-modellen van 256 GB en 500 GB.

Specs

De schijven hebben een SATA 3.0-aansluiting, en hebben snelheden van 560 Mb/s (lezen) en 530 Mb/s (schrijven). De ssd's worden ook geleverd met Sony's eigen SSD Toolbox-software voor het beheren van data en het maken van backups.

Beschikbaarheid

Prijzen en release-datums zijn echter nog niet bekend. Het is voor het eerst dat Sony ssd's gaat verkopen buiten Japan om, zijn thuisland. Het bedrijf is nog redelijk nieuw op de markt: De SLW-modellen zijn de eerste consumentenschijven van het bedrijf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000