Seagate komt met hd van 8 terabyte met usb-c-aansluiting

Mocht je nou om de één of andere reden een mobiele server willen bouwen of een eigen videotheek te beginnen, dan heeft Seagate een nieuwe ssd uitgebracht met niet minder dan 8 terabyte aan opslagruimte. Die kun je aanzetten met slechts één usb-c-aansluiting.

8 terabyte is een gigantische hoeveelheid, maar desondanks is de Innov8, zoals het apparaat heet, niet extreem duur. Je betaalt er 350 dollar voor. Dat is omgerekend zo'n 310 euro, al zijn Europese prijzen nog niet bekend.
 

Usb-c

De Innov8 is een vrij flink apparaat en niet bedoeld om mee te nemen, maar eerder om op een bureau kwijt te kunnen als extra opslagruimte. Toch is het handig dat de schijf alleen draait op een enkele usb-c-aansluiting, die zowel gebruikt wordt voor dataoverdracht als voor de stroomvoorziening.

Het is nog niet duidelijk wanneer de schijf naar Nederland komt en wat die gaat kosten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000