Samsung kondigt op CES 4 TB 850 Pro SSD aan

Samsungs 850 Pro is nog altijd de snelste SATA SSD op de markt en op de CES gaat Samsung een variant met een opslagcapaciteit van 4 TB introduceren. Het zou daarmee de eerste MLC-SSD in een dergelijke capaciteit zijn.

Samsung gaat op de CES elektronicabeurs begin 2017 een 4 TB variant van de 850 Pro SSD aankondigen. Dit zal vermoedelijk dan de snelste en grootste SSD zijn in het reguliere 2,5inch-formaat. Samsung heeft in de goedkopere 850 EVO-reeks al een model met 4 TB, maar die maakt gebruik van TLC-flashgeheugen waarbij 3 bit per geheugencel wordt opgeslagen. De 850 Pro maakt gebruik van sneller MLC-flashgeheugen waarbij 2 bit per geheugencel wordt opgeslagen.

Hoge prijs

Het is nog niet bekend wat de 850 Pro in de variant met 4 TB gaat kosten, maar de 850 Evo kost al zo’n 1400 euro. De SSD is dan ook bedoeld voor professionals die behoefte hebben aan veel data in een kleine verpakking, bijvoorbeeld onderweg in een laptop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000