Rapid-Case van Sharkoon maakt 2,5 inch ssd portable

Sharkoon komt met een behuizing waarmee 2,5 inch SATA-schijven of ssd's extern te gebruiken zijn, de Rapid-Case. Verbinding met andere apparaten vindt plaats via usb-c.

In onderstaande instructievideo is te zien hoe een ssd in de case wordt geschoven en vervolgens aangesloten. Sharkoon belooft overdrachtsnelheden tot 10 GBit/s. De behuizing is ook backwards compatible met usb 3.0 en 2.0-kabels, de snelheid is dan wel ingeperkt.

Broekzak

De fabrikant verkoopt de 'Rapid-Case 2.5" USB 3.1 Type C' per direct voor 24,99 euro. De schijf die je er in kwijt wilt, kan overigens maximaal 9,5 millimeter hoog zijn. De case zelf weegt (zonder schijf) 83 gram en past volgens Sharkoon 'in iedere broekzak'.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000