Tien spannende thrillers op Netflix

© PXimport

Tien spannende thrillers op Netflix

Geplaatst: 12 september 2018 - 06:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Het weer slaat langzaam om en de truien mogen voorzichtig weer uit de kast. Herfstachtige avonden in september vragen natuurlijk om een goede filmavond. Wij selecteerden tien spannende thrillers op Netflix voor je.

© PXimport

Arrival

Arrival werd met zeer goede kritieken beloond en dat is niet voor niets. Een film over buitenaards leven zoals je nog niet eerder hebt gezien. Aliens landen op aarde maar niemand weet waarom. Er wordt geprobeerd contact te leggen. Deze taak wordt toebedeeld aan een gerenommeerde linguïst. Kan zij uitzoeken of de aliens kwade bedoelingen hebben?

The Girl on the Train

In The Girl on the Train rijdt een gescheiden vrouw elke dag meerdere malen met de trein langs twee huizen die ze nauwlettend in de gaten houdt. Geobsedeerd door hun bewoners en het perfecte leven dat deze duidelijk ongelukkige vrouw op hun projecteert. Op een van haar vele treinritten wordt deze perfecte fantasie echter ruw verstoord. Een zeer spannende thriller als verfilming van het gelijknamige bestsellerboek van Paula Hawkins

American Psycho

American Psycho is natuurlijk een klassieker maar als je hem nog niet gezien hebt, is het absoluut een aanrader. Wie wil er nou niet zien hoe een high-rise wallstreet bal langzaam verteerd wordt door zijn eigen gewelddadige geest?

Anon

Anon is een futuristische thriller die speelt met de privacy van onze gedachten. In een wereld waarin alle informatie van een persoon in één oogopslag zichtbaar is, beweegt zich één persoon dat ervoor zorgt dat je kan verdwijnen. Maar deze anonimiteit heeft natuurlijk wel een prijs.

Creep

Een filmmaker die om geld verlegen zit krijgt een baan aangeboden. Daarvoor moet hij echter afreizen naar een afgelegen bergdorp. De persoon die hij moet filmen blijkt nogal vreemde voorkeuren te hebben. Al snel wordt de documentaire van Creep een horrorfilm.

Don’t Breathe

In Don't Breathe besluiten drie tieners in te breken in het huis van een alleenstaande blinde man. Ze hebben gehoord dat deze een grote som geld in een kluis bewaart. Waar ze echter niet op gerekend hebben is dat deze blinde man een zwaar getrainde gevechtsmachine is. Zijn versterkte zintuigen helpen hem iedereen op het spoor te komen.

Gone Baby Gone

Wanneer een klein 4-jarig meisje verdwijnt en de familie de politie inschakelt, blijken deze bagger weinig hulp te bieden. Daarom schakelen ze twee privédetectives in, die langzaam maar zeker het kind én de dader op het spoor komen. Hun weg naar de ontknoping is echter niet zonder valstrikken. Gone Baby Gone is een klassieke detective thriller met de nodige twists in het plot.

Kring

Kring is misschien een film die je niet snel zult kiezen op Netflix. Toch maar doen. Deze film is in zijn simpliciteit enorm spannend. Wanneer een groep mensen zonder herinnering van hoe ze er gekomen zijn, ontwaken in een donkere kamer. Ze staan op een rode stip maar kunnen er niet vanaf of ze zullen het met hun leven moeten bekopen. Kunnen deze compleet verschillende mensen samenwerken om hun leven te redden?

Now You See Me

Flamboyante illusionisten plannen de perfecte bankroof in Now You See Me. Ze zijn elk de beste in hun eigen magische expertise en krijgen wereldwijd aandacht met hun grootse stunts. Kunnen ze op magische wijze wegkomen met de grootste bankroven uit de geschiedenis?

The Game

In The Game krijgt Nicholas op zijn verjaardag een apart cadeau van zijn broer. Hiermee kan hij een spel spelen, verzorgd door het bedrijf CRS. Nicholas is echter een nuchtere zakenman en zit niet te wachten op spelletjes. Totdat zijn TV tegen hem begint te praten en hij onder ogen moet zien dat hij al speelt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000