Summer of love: 10 zomerfilms en romcoms op Netflix

© PXimport

Summer of love: 10 zomerfilms en romcoms op Netflix

Netwerk

Geplaatst: 19 juli 2018 - 05:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Het is niet voor niets dat in de zomerperiode de meest woeste liefdesrelaties opbloeien om vervolgens tegen kerst met een sisser te doven. Met deze tien zomerfilms en romcoms op Netflix kun jij nog even wegzwijmelen (tot december).

© PXimport

01 Notting Hill

Notting Hill is een klassieker onder de romantische comedy’s. Met romcom-alleskunner Hugh Grant en de charmante Julia Roberts is dit een heerlijk liefdesverhaal om bij weg te zwijmelen. Mocht je het verhaal nog niet kennen, hier een korte samenvatting: Anna Scott is een wereldberoemde actrice die op een dag de boekhandel van de charmante Brit William Thacker binnenvalt. Het is liefde op het eerste gezicht maar kan haar roem hen de relatie gunnen die ze verdienen?

© PXimport

02 The Terminal

Een prachtige feelgood film van Tom Hanks. In The Terminal is Viktor Narvorski gestrand op het bekende New-Yorkse vliegveld JFK. In zijn thuisland Krakhosia is namelijk tijdens zijn vlucht een opstand uitgebroken waardoor de arme Viktor geen nationaliteit meer heeft en dus niet toegelaten kan worden tot de Verenigde Staten.

De film zit vol humor, prachtig acteerwerk en een verfrissende romance.

© PXimport

03 How to lose a Guy in 10 days

Andie schrijft een column waarin ze dames uitlegt hoe ze bepaalde zaken moeten aanpakken. Ze wil echter meer uit haar werk halen en ze besluit zich te richten op de onderzoeksjournalistiek. Er zal een artikel komen over de zaken die je als vrouw fout kunt doen in een relatie waardoor je gedumpt wordt. Maar je kan op één hand aftellen dat de zaken totaal niet zo uitpakken als gepland.

© PXimport

04 Ibiza

Harper mag na vier jaar hard werken op een zakenreis naar Barcelona. Dus sleept ze haar vriendinnen mee naar Spanje. Eenmaal daar wordt er lustig op los gefeest voor de grote zakelijke meeting en Harper wordt meteen verliefd op de knappe DJ Leo. Ze besluit hem te volgen naar Ibiza één dag voor haar zakelijk overleg. Of dat nou zo’n goed idee is?

05 Killers

Jenny wordt met haar ouders meegesleept op vakantie omdat ze net single is. Als ze per ongeluk een hotelkamer enkele verdiepingen van haar ouders verwijderd krijgt, openen zich nieuwe deuren en kansen voor haar. Ze ontmoet de knappe geheimagent/huurmoordenaar Spencer. Dat weet Jenny echter niet en dat zorgt natuurlijk voor hilarische situaties.

06 Toscaanse Bruiloft

Nederland maakt zelf ook genoeg zoetsappige zomerfilms om bij weg te zwijmelen. Kwijlen kan je naar Jan Kooiman of de natuurlijke schoonheid Sophie van Oers. in de zomerse film Toscaanse Bruiloft.

In deze Italiaanse setting kan de weddingplanner van het spektakel zelf maar geen liefde vinden. Ondanks dat de omgeving meer dan voldoende romantiek uitstraalt komt er het nodige drama aan te pas voordat we kunnen genieten van een happy end.

07 Letters to Juliet

Ook deze film is gesitueerd in het romantische Italië. De lieftallige Amanda Seyfried beleeft een avontuurlijke zomer in Verona, de thuisbasis van het meest bekende liefdeskoppel uit de geschiedenis: Romeo en Julia. Hier werkt ze aan een onderzoeksproject voor een tijdschrift.

Een brief geadresseerd aan Julia Capulet zet de jonge Sophie op het spoor van de ultieme liefde.

08 The Accidental Husband

Emma is een relatie-expert met, vanzelfsprekend, een vaste en stabiele relatie. Met een dikke verlovingsring aan haar vinger plant ze minutieus haar bruiloft. Totdat ze erachter komt dat ze al getrouwd is! Namelijk met Patrick, een ruige brandweerman. Natuurlijk probeert Emma alles op alles te zetten om van Patrick te scheiden maar hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe leuker ze hem gaat vinden.

© PXimport

09 The Fundamentals of Caring

Een rouwende schrijver besluit zich te storten op vrijwilligerswerk. Hierin verzorgt hij de gekwelde en gehandicapte Trevor, een tiener die rebelleert tegen zijn ziekte en zijn omgeving. De film is een hartverwarmende film met een grote dosis humor en een nieuw perspectief op het leven.

10 Ferris Bueller’s Day Off

Deze klassieke jaren 80-film brengt je meteen terug naar de tijd dat je zelf op school zat en wilde spijbelen. Ferris Bueller zet zijn anti-school plan door en brengt een waanzinnige dag door waarop de gekste dingen gebeuren.

De lichtzinnigheid van deze film maakt hem perfect voor een late zomeravond!

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000