Piraterijrecord voor Game of Thrones

© PXimport

Piraterijrecord voor Game of Thrones

Netwerk

Geplaatst: 23 april 2015 - 07:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:51

De Telegraaf

De HBO-hitserie Game of Thrones weet al jaren miljoenen illegale downloaders te boeien, maar de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen hebben volgens TorrentFreak voor een nieuw record gezorgd. Al 32 miljoen mensen hebben de eerste afleveringen van Game of Thrones via BitTorrent gedownload.

Volgens TorrentFreak komen de meeste 'zwartkijkers' uit Frankrijk, Brazilië en de Verenigde Staten. Dat is enigszins opmerkelijk aangezien de VS en Frankrijk bekend staan om hun extreem harde optreden tegen illegale down- en uploaders. Verder valt op dat vooral de HD-versies - 720p en 1080p - van de afleveringen populair zijn. De cijfers zullen bij HBO niet met gejuich worden ontvangen. Helemaal niet omdat er officieel pas twee afleveringen zijn uitgezonden. De derde en vierde aflevering moeten nog op tv komen, maar lekten al voor de start van het vijfde seizoen uit. Het is niet bekend wie er achter het lek zit. Het totaal aantal illegale downloads ligt vermoedelijk nog een stuk hoger dan 32 miljoen, aangezien TorrentFreak zich alleen baseert op gegevens van het BitTorrent-netwerk. Downloadbronnen als Usenet en FTP-servers zijn niet in de cijfers opgenomen. Mede omdat het veel lastiger, en in veel gevallen onmogelijk, is om downloaders via die bronnen snel in kaart te brengen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000