Google wist zoekresultaten Holocaust

© CIDimport

Google wist zoekresultaten Holocaust

Netwerk

Geplaatst: 27 december 2016 - 11:44

Aangepast: 24 november 2022 - 12:18

Lub Snoek

Google wist controversiële zoekresultaten over de Holocaust. Bij het zoeken naar de jodengenocide, kwamen er zoekresultaten naar boven waarin de Holocaust werd ontkend.

Bovenaan

Eerder deze week verscheen er bij het zoeken naar de Holocaust een website die de Holocaust ontkende bovenaan de zoekresultaten. Google geeft aan dat ze het algoritme constant updaten om "geloofwaardige en hoogwaardige content" hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Lees ook: 20 tips om beter te zoeken met Google.

De techgigant zal de websites niet één voor één verwijderen uit de zoekresultaten. In plaats daarvan gaan ze het algoritme aanpassen waardoor niet-bevestigde informatie automatisch lager scoort in de zoekmachine.

Kwetsen

Google maakte al eerder een aanpassing in de zoekresultaten. Zo werden er kwetsende zoeksuggesties verwijderddie een negatief beeld van een persoon of bevolkingsgroep bevestigden. Daarnaast stopten Facebook en Google al met het adverteren op websites die nepnieuws verspreidden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000