Game of Thrones wederom het meest illegaal gedownload

© PXimport

Game of Thrones wederom het meest illegaal gedownload

Netwerk

Geplaatst: 29 december 2015 - 04:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:47

De Telegraaf

Game Of Thrones werd in 2015 het vaakst illegaal gedownload. Met maar liefst 14,4 miljoen downloads van de seizoensfinale is de HBO-serie voor het vierde jaar op rij favoriet van internetpiraten wereldwijd. Dat blijkt uit cijfers van Torrentfreak.

Het verschil met de competitie is groot. De populairste afleveringen van de nummer twee en drie, The Walking Dead en Big Bang Theory, werden respectievelijk slechts 6,9 miljoen en 4,4 miljoen keer gedownload. Andere series in de Top 10 zijn onder meer Mr. Robot, Vikings en Suits.

BitTorrent

Het totaal aantal illegale downloads ligt vermoedelijk nog een stuk hoger, aangezien TorrentFreak zich alleen baseert op gegevens van het BitTorrent-netwerk. Downloadbronnen als Usenet en FTP-servers zijn niet in de cijfers opgenomen. Net als eerdere jaren valt op dat piraten een voorkeur hebben voor kopieën van een kleiner bestandsformaat, hoewel de interesse in bestanden van hogere kwaliteit is gegroeid.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000