Cisco verkoopt Linksys aan Belkin

Belkin neemt het consumentenmerk van Cisco over. Daarmee stapt Cisco weer uit de consumentenmarkt, waar het in 2003 instapte door Linksys te kopen.

Cisco verkoopt haar consumentenafdeling - waar onder meer het merk Linksys toe behoort - aanBelkin. Het nieuws van een mogelijke verkoop deed al even de ronde, en werd donderdag officieel bevestigd.

De merknaam Linksys zal wel blijven bestaan, en Belkin belooft ondersteuning te blijven bieden voor bestaande en nieuwe Linksys-producten. De overname zou er voor zorgen dat Belkin 30 procent van de Amerikaanse netwerkmarkt voor consumenten en kleine bedrijven in handen krijgt.

 

Cisco kocht het routerbedrijf Linksys in 2003 voor de som van 500 miljoen dollar, maar de netwerkgigant lijkt zich nu volledig op de bedrijfsmarkt te willen richten. Voor Linksys deed het ook al enkele andere, meer consumentgerichte, producten van de hand. Zo stopte het in 2011 met de productie van de Flip camcorder.

Financiële details zijn nog niet bekend, maar het wordt verwacht dat de overname tegen maart zal worden afgerond.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000