Opslagruimte MacBooks uit te breiden met ssd's van OWC

Hardwarefabrikant OWC introduceert ssd's voor MacBooks, die je de opslagruimte van Apple's laptops laat uitbreiden. Normaliter is dat best lastig, omdat recente Macbooks een PCIe-aansluiting hebben waar je geen reguliere interne ssd's op kunt aansluiten.

De PCIe-ssd's van OWC zijn beschikbaar als 480 GB en 1 TB-variant. Ze worden geleverd met de schroevendraaiers die je nodig hebt om de standaard schijf te vervangen. Ook zit er een case bij, waar je die schijf vervolgens in kunt plaatsen om 'm als externe drive te gebruiken. Zo kun je de bestanden op je originele schijf overzetten naar de nieuwe via de ingebouwde usb-aansluiting. 

Voor welke MacBooks?

De ssd's zijn geschikt voor MacBook Pro's en MacBook Airs uit 2013 of later. Ze vallen wel prijzig uit: 400 dollar voor de 480 GB-variant, 649 dollar voor de 1 TB-versie. Je bent wel een paar tientjes goedkoper uit als je de case voor je oude schijf er niet bij wilt hebben. De schijven worden vanaf eind maart geleverd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000