LaCie en Apple, een prachtige combinatie

Als bezitter van een Mac of iPhone weet je wat stijl is. Apple heeft zijn MacBooks en smartphones prachtig vormgegeven, en dan is het wel zo fijn als ook de accessoires in het plaatje passen. Met de LaCie Porsche Design Mobile Drive heb je daar in elk geval geen omkijken meer naar. En dat is wel zo handig, als je je bedenkt dat een derde van de Nederlanders nooit een back-up maakt van zijn vakantiefoto’s!

© PXimport

Gegevens kwijt

62 procent van de mensen verloor op die manier al eens een of meerdere vakantiekiekjes, zo blijkt uit onderzoek van Seagate, het bedrijf achter LaCie. 37 procent van hen heeft die foto’s nooit meer terug kunnen halen. En dat terwijl het een fluitje van een cent is om een back-up te maken, ook als je een Mac of een iPhone hebt. En dat hoeft allang niet meer op een logge, lelijke harde schijf.

Porsche Design

De LaCie Porsche Design Mobile Drive is namelijk vormgegeven door Porsche Design, het bedrijf dat werd opgericht door de man die de Porsche 911 ontwierp. Daarom past de schijf van LaCie perfect bij je MacBook en bij je iPhone. Zo heb je niet alleen altijd een back-up van je vakantiefoto’s, maar hoef je je schijf ook niet in je tas te verstoppen. Je kunt kiezen tussen twee kleuren: goud en roségoud.

© PXimport

Usb-c

Natuurlijk is design niet alles, maar ook op het gebied van functionaliteit blinkt de LaCie Porsche Design Mobile Drive uit. De schijf beschikt namelijk over een usb-c-aansluiting, de nieuwe standaard waarmee je razendsnel bestanden kunt versturen. Er zijn theoretische snelheden tot wel 5 Gb/s mogelijk. En met 2 TB opslagruimte kan je je volledige Mac en iPhone back-uppen.

Met de meegeleverde usb-c-kabel en de adapter naar usb 3.0 kun je de LaCie Porsche Design Mobile Drive zowel aan je oudere als gloednieuwe MacBook, pc of laptop verbinden. Verbind je iPhone aan de schijf met een Lightning-adapter en je maakt in een handomdraai een back-up van al je foto’s.

LaCie en iCloud

Apple heeft natuurlijk al een manier om back-ups van je vakantiefoto’s te bewaren, namelijk iCloud, maar waarom zou je je belangrijke gegevens op één plek bewaren? Een tweede back-up is geen overbodige luxe. En er zijn misschien ook wel bestanden die je liever niet in de cloud zet...

Een combinatie van iCloud en de LaCie Porsche Design Mobile Drive is dan ideaal. Je betaalt bij de schijf minder euro's per GB dan bij de meeste clouddiensten en je kunt alles net zo makkelijk synchroniseren met je pc, Mac of telefoon. Zo heb je altijd een extra kopie van je belangrijke bestanden.

Onberispelijke stijl en altijd functioneel

De LaCie Porsche Design Mobile Drive scoort op alle vlakken. Met usb-c-ondersteuning en 2 TB opslagruimte (je kunt ook kiezen voor 1, 4 of 5 TB) heb je altijd genoeg ruimte en een snelle bestandsoverdracht, en ben je bovendien klaar voor de toekomst. Vergeleken met Apples eigen iCloud-opslag heb je de LaCie-schijf al binnen een jaar terugverdiend. En natuurlijk is er ook een desktopversie, die via de Thunderboltkabel aan je Mac hangt en die meteen oplaadt. Dat scheelt weer een extra kabel!

En door het prachtige design, ontworpen door Porsche, heb je ook nog eens de mooiste externe harde schijf, verkrijgbaar in rosé goud en goud, van iedereen. LaCie en Apple, in veel opzichten een prachtige combinatie.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000