Asetek komt met waterkoeling voor notebooks

Asetek kennen we allemaal wel van de waterkoelers voor pc's. Veelal ook van de complete kits die gemakkelijk zijn te monteren. Nu komt het merk met een waterkoelingsoplossing voor notebooks.

Asetek heeft het voor elkaar gekregen om een waterkoeling klein genoeg te krijgen, zodat het in een notebook past. Uiteraard niet in een ultrabook, maar wel in een gaming-machine van bijvoorbeeld Alienware. 

De oplossing kan een processr en twee gpu's koelen. Alle koelblokken zijn met elkaar verbonden met heat pipes, zodat de warmte verdeeld is over de diverse koelblokken. Dat maakt het systeem volgens Asetek efficiënter dan het gros van de huidige luchtoplossingen die elk een eigen blok hebben, maar niet de warmte uitwisselen. 

Het is nog een prototype wat Asetek laat zien, maar als er interesse in is, zal het niet lang duren voordat dit - uiteraard kostbare - systeem in meer notebooks te vinden is. De video spreekt voor zich, dus wie graag wil zien waartoe dit koelsysteem in staat is:

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000