Samsung werkt aan opvolger Gear VR en HoloLens-concurrent

Samsung-topman Sung-Hoon Hong bevestigt tijdens de Virtual Reality Summit in Californië dat de firma werkt aan een opvolger van de Gear VR. Daarnaast wordt gekeken naar augmented reality.

De nieuwe Gear VR zou binnenkort al aangekondigd moeten worden, maar verdere details zijn niet gegeven. Het zou de derde editie van de vr-bril zijn, die werkt met de recente Galaxy-telefoons van Samsung. Onlangs bleek dat Samsung een aardig deel van de vr-markt in handen heeft, vermoedelijk ook omdat de Gear VR-headset een poosje gratis werd wegggeven in combinatie met de Galaxy S7.

AR voor zakelijke toepassingen

Extra interessant is de AR-bril die bij Samsung in ontwikkeling blijkt te zijn. Deze moet dezelfde augmented reality-toepassingen mogelijk maken als HoloLens en Google Tango. Een samenwerking met Magic Leap wordt overwogen. Voor de firma is AR met name belangrijk voor de zakelijke markt, aldus Sung-Hoon Hong. Wanneer we er meer over horen of zien, is nog onduidelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000