Onderga een verkeersongeluk in virtual reality

© CIDimport

Onderga een verkeersongeluk in virtual reality

Game accessoires

Geplaatst: 2 december 2016 - 15:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:35

Redactie

Virtual reality-toepassingen zijn er niet alleen voor de lol, ze kunnen ook een educatief karakter hebben. Zoals deze heftige video, waarin je een verkeersongeluk ondergaat.

In de 360-graden-video zit je in de auto met vrienden die duidelijk een slokje teveel op hebben. Naarmate de film vordert, wordt het rijgedrag telkens roekelozer. Een botsing volgt, met alle fatale gevolgen van dien.

De beelden kunnen schokkend zijn, maar dat is ook de bedoeling. Opvallend genoeg is het virtual reality-spotje bedacht door het bedrijf achter drankmerken als Johnnie Walker en Guinness. Het doel is om mensen te wijzen op de gevaren van drank in het verkeer.

Kijken

De video is te bekijken met een (eventueel simpele, kartonnen) virtual reality-bril, of gewoon op de pc. Rondkijken doe je dan simpelweg met de muis.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000