Microsoft nog niet klaar met rechtszaak vanwege krassen op Xbox 360-schijfjes

© PXimport

Microsoft nog niet klaar met rechtszaak vanwege krassen op Xbox 360-schijfjes

Geplaatst: 22 juli 2012 - 04:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

XBOX 360 - Vroeg&#226h. Toen de guldens nog van hout waren en je voor een loempia nog naar Vietnam moest. Toen de Mega Blubber Power Race nog echt gaaf was en Rolf Wouters en Meneer Sjon nog gewoon op tv te zien waren. En toen Microsoft werd aangeklaagd vanwege krassen op Xbox 360-schijfjes. We schrijven het jaar 2007, als steeds meer Xbox 360-gamers melden dat hun console voor krassen op schijfjes lijkt te zorgen. In Nederland besteedt Kassa aandacht aan de kwestie. Een dag later geeft Microsoft toe dat de Xbox 360 inderdaad krassen kan maken op schijfjes. Het betrof een productiefout, waardoor consoles in een bepaalde periode niet voorzien werden van speciale stootkussentjes. Gedupeerden konden hun console laten repareren en kapotte games laten vervangen, maar daarmee blijkt het nog niet afgedaan te zijn. Volgens berichten van Ars Technica wordt er volgende week een uitspraak gedaan of Microsoft nog een class-action lawsuit tegemoet kan zien. Deze Amerikaanse manier van procederen houdt in dat een groep mensen gezamenlijk een aanklacht kan indienen. De aanklacht is in dit geval dat Microsoft nalatig is geweest bij het ontwerpen en produceren van de Xbox 360-console. Zelfs de kleinste vibraties zouden al funest kunnen zijn voor de schijfjes, zo vermeldt de aanklacht. Microsoft verweert zich door te melden dat het overgrote deel van de Xbox 360-consoles geen enkel probleem heeft met krassen op schijfjes. Het aantal betrokken consoles zou slechts 0,4 procent van het totaal zijn. Daarnaast stelt Microsoft dat de voornaamste reden van het probleem komt door onzorgvuldig handelen van consumenten en niet door een defect van de console. In de zomer van 2013 heeft Microsoft de gebruiksvoorwaarden bijgewerkt, om te voorkomen dat er ooit nog class-action lawsuits tegen het bedrijf worden gevoerd. Onder andere PlayStation en Valve hebben dit ook ingevoerd. Toch zal Microsoft nu nog moeten afwachten hoe het straks gaat verlopen met de huidige aanklacht...

XBOX 360 - Vroegâh. Toen de guldens nog van hout waren en je voor een loempia nog naar Vietnam moest. Toen de Mega Blubber Power Race nog echt gaaf was en Rolf Wouters en Meneer Sjon nog gewoon op tv te zien waren. En toen Microsoft werd aangeklaagd vanwege krassen op Xbox 360-schijfjes.

We schrijven het jaar 2007, als steeds meer Xbox 360-gamers melden dat hun console voor krassen op schijfjes lijkt te zorgen. In Nederland besteedt Kassa aandacht aan de kwestie. Een dag later geeft Microsoft toe dat de Xbox 360 inderdaad krassen kan maken op schijfjes. Het betrof een productiefout, waardoor consoles in een bepaalde periode niet voorzien werden van speciale stootkussentjes. Gedupeerden konden hun console laten repareren en kapotte games laten vervangen, maar daarmee blijkt het nog niet afgedaan te zijn.

Volgens berichten van Ars Technica wordt er volgende week een uitspraak gedaan of Microsoft nog een class-action lawsuit tegemoet kan zien. Deze Amerikaanse manier van procederen houdt in dat een groep mensen gezamenlijk een aanklacht kan indienen. De aanklacht is in dit geval dat Microsoft nalatig is geweest bij het ontwerpen en produceren van de Xbox 360-console. Zelfs de kleinste vibraties zouden al funest kunnen zijn voor de schijfjes, zo vermeldt de aanklacht.

Microsoft verweert zich door te melden dat het overgrote deel van de Xbox 360-consoles geen enkel probleem heeft met krassen op schijfjes. Het aantal betrokken consoles zou slechts 0,4 procent van het totaal zijn. Daarnaast stelt Microsoft dat de voornaamste reden van het probleem komt door onzorgvuldig handelen van consumenten en niet door een defect van de console.

In de zomer van 2013 heeft Microsoft de gebruiksvoorwaarden bijgewerkt, om te voorkomen dat er ooit nog class-action lawsuits tegen het bedrijf worden gevoerd. Onder andere PlayStation en Valve hebben dit ook ingevoerd. Toch zal Microsoft nu nog moeten afwachten hoe het straks gaat verlopen met de huidige aanklacht...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten