Review: Eve Spectrum 4K 144 Hz

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 juni 2022 - 14:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:34

Wie de beste gamemonitor van dit moment zoekt, komt uit bij een merk dat waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen. Eve is namelijk een merk dat via een crowdfundingsactie genoeg geld onder enthousiastelingen heeft opgehaald om een ultieme gamemonitor te maken. En dat is gelukt, zo blijkt uit onze test.

Review: Eve Spectrum 4K 144 Hz

De Eve Spectrum 4K 144 Hz is een 27inch-lcd-monitor met een 4K-display dat een verversingssnelheid van 144 Hz heeft. Er zijn nog maar weinig van dergelijke schermen en Eve is de enige die dit scherm combineert met ultieme functies. Denk aan twee HDMI2.1-aansluitingen voor gameconsoles, een DisplayPort en een usb-c-poort met DisplayPort-functie. Je kunt dus vier apparaten tegelijkertijd aansluiten.

Schermkwaliteit

Ook handig is de optie om via usb-c je laptop op te laden met maximaal honderd watt, wat voor veel laptops genoeg is. Het ontwerp van de Spectrum is strak en de bouwkwaliteit is erg goed. Houd er wel rekening mee dat de voet los verkrijgbaar is voor honderd euro, volgens Eve omdat de helft van de kopers de monitor aan een beugel ophangt.

De schermkwaliteit van de Spectrum is fenomenaal. Uit de fabriek is het display uitstekend gekalibreerd (voor beeldbewerking) en de Spectrum is een fractie sneller dan andere 4K 144Hz-schermen.

Nieuwe naam

De Spectrum start bij achthonderd euro. Veel geld, maar hij is het waard. Het voornaamste aandachtspunt van dit vrijwel perfecte beeldscherm is zijn verkrijgbaarheid. Eve verkoopt de Spectrum voornamelijk via zijn eigen website. Lokale webwinkels rekenen een hogere prijs en de verzending duurt een paar weken. En omdat Eve een nieuw merk is, is het even spannend als je onverhoopt een beroep moet doen op je garantie.

Conclusie

De ultieme monitor voor gamers is minder goed verkrijgbaar.

Pluspunten
Bouwkwaliteit, beeldkwaliteit, functies.
Minpunten
Lokale meerprijs, minder bekend merk.

Adviesprijs: vanaf € 800,-

Voor meer informatie: www.kwikr.nl/spec144

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000