Online StemWijzer ook vandaag nog veel gebruikt

Online StemWijzer ook vandaag nog veel gebruikt

Desktops & monitoren

Geplaatst: 15 maart 2017 - 13:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:54

Ook op de dag van de verkiezingen wordt de online StemWijzer van ProDemos nog veel geraadpleegd. Vandaag worden er 45.000 gebruikers per uur gemeten.

Dat is te lezen op de Twitter-tijdlijn van de StemWijzer. Mogelijk is het juist vandaag zo druk op de site omdat deze gisteravond kampte met een storing. Dit als gevolg van een DDoS-aanval, waarvan nog niet duidelijk is wie daar achter zaten.

Op de site van de StemWijzer wordt aan de hand van stellingen een stemadvies gegeven. De Autoriteit Persoonsgegevens zat er dit jaar extra bovenop, met name nadat bleek dat de StemWijzer op de eerste dag online niet goed beveiligd was.

Inmiddels hebben meer dan 6 miljoen mensen gebruikgemaakt van de StemWijzer, wat een record is.

Ook vanaf een zonovergoten #Binnenhof wordt er vandaag nog flink gestemwijzerd. Op dit moment 45.000 gebruikers per uur! pic.twitter.com/km2oIjj5ks

— StemWijzer (@StemWijzer) March 15, 2017

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000