Nieuw soort 3D-printer kan koolstofvezels afdrukken

Nieuw soort 3D-printer kan koolstofvezels afdrukken

Desktops & monitoren

Geplaatst: 29 januari 2014 - 08:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:21

Het bedrijf MarkForged heeft een nieuw soort 3D-printer aangekondigd die naar eigen zeggen als eerste op de markt koolstofvezels kan afdrukken. De meeste 3D-printers gebruiken plastic om producten te maken, maar met de nieuwe printer kunnen veel meer verschillende producten gemaakt worden.

MarkForged noemt de printer Mark One, meldt 3D Print. Omdat deze overweg kan met koolstofvezels, kan hij lichte en stevige onderdelen printen die onder meer gebruikt worden in racefietsen, auto’s en medische producten als protheses. Daarnaast kan de Mark One ook met glasvezel, nylon en plastic overweg, maar niet tegelijkertijd. 

De nieuwe 3D-printer van MarkForged gaat 5000 dollar kosten en vanaf volgende maand is het apparaat te bestellen. Het uitleveren van de printers gebeurt echter pas in de tweede helft van 2014. De printer is vooral gericht op bedrijven en niet zozeer op consumenten, aldus MarkForged.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000