Microsoft dicht kritieke IE- en Word-lekken

© CIDimport

Microsoft dicht kritieke IE- en Word-lekken

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 december 2012 - 13:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:05

Redactie

In de laatste patchronde voor het einde van het jaar verhelpt Microsoft ernstige lekken in IE en Word waarmee kwaadwillenden de computer van de gebruiker kunnen overnemen.

In totaal betreft het een zevental patches voor 12 lekken. Vijf van de zeven patches zijn kritiek en dienen zo snel mogelijk gepatcht te worden via Windows Update.

Drie van de lekken zitten in alle versies van IE en maken het mogelijk om de computer over te nemen. Een lek in Word zorgt er voor dat bij het openen van een speciaal aangemaakt RTF-bestand (Rich Text Format) of het bekijken van een voorvertoning er van via Outlook, zorgt ervoor dat willekeurige code uitgevoerd kan worden op de computer (met de rechten van de gebruiker op dat moment).

Meer over de lekken vind je op de Security TechCenter van Microsoft. 

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000