Local Motors print een auto in zes dagen

Local Motors print een auto in zes dagen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 september 2014 - 07:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

De Amerikaanse autofabrikant Local Motors tracht binnen zes dagen een volledige auto uit een 3D-printer te laten rollen. Aanstaande zondag moet deze ook echt weg kunnen rijden.

Local Motors noemt de bolide 'Strati,' en als het project slaagt dan is het de snelst 3D-geprinte auto ter wereld. Waar normale wagens uit zo'n 20.000 onderdelen bestaan, is de Strati slechts opgebouwd uit 40.

Niet alles aan het voertuig is 3D-geprint. Mechanische onderdelen worden geleverd door derden, zoals bijvoorbeeld de motor en de accu.

Kopen

Strati is niet zomaar een concept: als het team er in slaagt de wagen binnen de tijd op de weg te krijgen, dan is het de bedoeling dat de massaproductie van het voertuig ook start. In de komende maanden zou het 3D-voertuig dan gewoon voor consumenten te koop moeten zijn.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000