HP-laptops houden door foutje je toetsaanslagen bij

HP-laptops houden door foutje je toetsaanslagen bij

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 mei 2017 - 07:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:31

Beveiligingsonderzoekers hebben ontdekt dat verscheidene HP-laptops zijn uitgerust met een keylogger, die toetsaanslagen van nietsvermoedende gebruikers bijhoudt en bewaard.

De keylogger is in 2015 meegekomen met een update voor een audiodriver. Wat je typt, wordt bijgehouden in een bestand dat verder niet versleuteld is - en zodoende voor iedere kwaadwillende voor het oprapen ligt.

Foutje

Volgens HP is er sprake van een fout en het bedrijf werkt dan ook aan een update die het probleem moet verhelpen. Het was nooit de bedoeling geweest om een keylogger systemen te laten binnendringen.

De volgende laptop-modellen zijn kwetsbaar:

Tijdelijkse oplossing

Wil je nu niet wachten op de update van HP, dan kun je zelf ook ingrijpen. De ontdekkers van de keylogger raden aan om de bestanden c:\Windows\System32\MicTray64.exe en C:\Users\Public\MicTray.log te verwijderen. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000