Hooikoorts-gadget Nosee onthuld

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 juli 2014 - 08:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:01

Technologiebedrijf 383 Labs onthult Nosee, een gadget voor hooikoortspatiënten. Door deze in de achtertuin te plaatsen meet deze veel gerichter de pollen in je omgeving en ben je niet langer afhankelijk van weerberichten, die informatie geven over grotere gebieden.

Nosee werkt dankzij wifi in combinatie met een app voor je smartphone. Daarop komt de informatie binnen, zonder dat je naar buiten hoeft te gaan.

Ook kan de app een waarschuwingssignaal afgeven als je de buitenlucht op bepaalde momenten en plaatsen beter kunt vermijden.

Experiment

De gadget is nog lang niet af en hoe deze vorm gaat krijgen staat nog niet vast. Nosee zou bijvoorbeeld ook contact kunnen maken met andere draagbare gadgets, zoals smartwatches.

Ook noemt het bedrijf lampen als voorbeeld, die van kleur kunnen veranderen zodra het aantal pollen boven een bepaald percenage uitstijgt. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000