Hitachi Deskstar 5K 4TB harddisk aangekondigd

Hitachi Deskstar 5K 4TB harddisk aangekondigd

Desktops & monitoren

Geplaatst: 13 december 2011 - 10:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:47

De eerste harde schijf van 4TB voor de pc komt van Hitachi die met de Deskstar 5K van $345 een schijf gaat leveren voor iedereen die wel een terrabytje extra kan gebruiken.

De Deskstar 5K is geen snelheidsmonster want het draait op 5900rpm maar is vooral interessant voor data-opslag. Verdere spefificaties laten zien dat de schijf gebruikmaakt van de SATA 6Gb/s-interface en over 32MB cache beschikt.

De schijf komt aan het einde van het eerste kwartaal beschikbaar. In hoeverre de overstromingen in Thailand de prijs in de praktijk zal 'opdrijven' moeten we afwachten. Het is niet waarschijnlijk dat de schijf in grote hoeveelheden op de markt verschijnt. Ook onderdelen van de 4TB Deskstar 5K worden namelijk in Thailand geproduceerd.

[Bron: Anandtech]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000