Gratis reizen met trein door lek ov-chipkaart

Gratis reizen met trein door lek ov-chipkaart

Desktops & monitoren

Geplaatst: 6 mei 2016 - 11:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:59

Door 'administratieve fouten' is het mogelijk om op je ov-chipkaart gratis met de trein te reizen. Daarover gaat zondag aanstaande de nieuwe aflevering van Undercover in Nederland.

Presentator Alberto Stegeman werd op het lek gewezen en testte het in de praktijk uit. Daardoor kon hij de afgelopen maanden gratis door heel Nederland reizen, zo meldt SBS 6.

Kinderkaartje

Hoe dat precies zit, komt in de uitzending aan bod. Wel is alvast duidelijk dat Stegeman als volwassene op een kinderkaartje de trein kon pakken. 

De ov-chipkaart is al vaker onder vuur gekomen vanwege de veiligheid. Ook in de bijbehorende website is al eens een lek gevonden, waardoor passagiers betaalgegevens van andere gebruikers konden inzien.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000